دبير جلسات ايران در سليمانيه از آغاز بيست و چهارمين جشنواره فرهنگي “گلاويج” در سال موسوم به “سال فرهنگي ايران” خبر داد و برنامه هاي اين دوره از جشنواره را تشريح كرد. به گزارش ايواره ، مريوان حلبچه در اين باره اظهار داشت: بيست و چهارمين دوره جايزه فرهنگي – ادبي گلاويج در شهر سليمانيه …
منبع: خبرگذاري ايواره
برگزاري جشنواره «گلاويژ» در سال فرهنگي ايران
برگزاري جشنواره «گلاويژ» در سال فرهنگي ايران https://evarah.ir/2021/05/برگزاري-جشنواره-گلاويژ-در-سال-فرهنگ/ ايواره Tue, 25 May 2021 11:37:56 0000 فرهنگ و هنر https://evarah.ir/2021/05/برگزاري-جشنواره-گلاويژ-در-سال-فرهنگ/
دبير جلسات ايران در سليمانيه از آغاز بيست و چهارمين جشنواره فرهنگي “گلاويج” در سال موسوم به “سال فرهنگي ايران” خبر داد و برنامه هاي اين دوره از جشنواره را تشريح كرد. به گزارش ايواره ، مريوان حلبچه در اين باره اظهار داشت: بيست و چهارمين دوره جايزه فرهنگي – ادبي گلاويج در شهر سليمانيه …
منبع: خبرگذاري ايواره
برگزاري جشنواره «گلاويژ» در سال فرهنگي ايران
دبير جلسات ايران در سليمانيه از آغاز بيست و چهارمين جشنواره فرهنگي “گلاويج” در سال موسوم به “سال فرهنگي ايران” خبر داد و برنامه هاي اين دوره از جشنواره را تشريح كرد.
به گزارش ايواره ، مريوان حلبچه در اين باره اظهار داشت: بيست و چهارمين دوره جايزه فرهنگي – ادبي گلاويج در شهر سليمانيه عراق ساعاتي پيش (سه شنبه 4 خرداد) كار خود را آغاز كرد. اين جشنواره كه از 24 سال پيش آغاز شده و هر ساله يك جشنواره بزرگ فرهنگي در خاورميانه برگزار مي كند و ميهمانان زيادي را از كشورهاي مختلف خاورميانه و اروپا مي بينيم. در سالهاي ابتدايي اين جشنواره در هفت روز برگزار مي شد كه 9 روز به دنبال آن برگزار مي شد و در سال هاي اخير به دليل بحران هايي از قبيل تاج در سه روز برگزار مي شد.
مترجم ادبيات كردي در توضيح جشنواره گلاويج گفت: در اين جشنواره نويسندگان كرد در قالب مونوگراف ، شعر و مقاله با يكديگر رقابت مي كنند و وارد مسابقه مي شوند و جايزه نقدي و لوح تقدير دريافت مي كنند ، اين جايزه فقط براي كردهاي منطقه و علاقه مندان از سراسر جهان براي ما آثاري به زبان كردي ارسال مي كنند. آثار پس از فراخوان به دبيرخانه جايزه ارسال مي شود و داوران آثار را در هر سه بخش بررسي مي كنند ؛ سرانجام با مشخص شدن نامزدهاي نهايي ، ما آثاري را مي خوانيم كه براي افراد حاضر در برنامه در روزهاي جشنواره خوانده شده است و در پايان نفرات اول تا سوم توسط اين افراد تعيين مي شوند.
حلبچه افزود: ما علاوه بر جايزه رقابتي ، جايزه بزرگ كردستان را نيز داريم كه به عنوان جايزه طلايي شناخته مي شود و به شخصيت هاي برجسته اي مانند آلن تورن فيلسوف فرانسوي ، آدونيس ، شاعر سوريه و سيد علي صالحي ، شاعر ايراني. “امسال نيز اين جايزه به يك منتقد جوان ايراني و يك دانشگاهي از ايران تعلق گرفت كه براي ما افتخار است كه به ايرانيان اعطا مي شود.
وي در توضيح بيشتر درباره اين دوره از جشنواره گفت: امسال سال فرهنگي ايران است و هدف ما اين است كه نگاه ويژه اي به ادبيات ايران داشته باشيم. در سال هاي گذشته ما سال آلمان ، سال فرانسه ، سال ايتاليا ، سال ارمنستان و ساير سال هاي كشورهاي منطقه و اروپا را داشته ايم. با توجه به نامزدي ، امسال جلسات مختلفي درباره رمان ، نقد ، نشانه شناسي ، سينما و تئاتر ايران داريم. هدف ما به تصوير كشيدن بخشي از فرهنگ و هنر ايراني در جشنواره امسال است. به عبارت ديگر ما علاوه بر سخنراني ها ، با كساني كه به فرهنگ و هنر ايران علاقه مند هستند گفت و گوهايي انجام مي دهيم تا ايران را از اين طريق ارائه دهيم. همچنين ، بيش از 60-70 رسانه تلويزيوني و راديويي و مطبوعات منطقه اي كردستان و عراق به طور كامل اين برنامه را پوشش مي دهند.
حلبچه با اشاره به فعاليت هاي فرهنگي م Instituteسسه گلاويج در سليمانيه گفت: زمينه فعاليت هاي م ofسسه فرهنگي گلاويج در اين 24 سال فقط جشنواره گلاويج نبوده و برنامه هاي متنوع فرهنگي و ادبي هر هفته در شهر سليمانيه “. مجلات مختلفي در اين شهر منتشر مي شود كه نگاه خوبي به مسئله فرهنگ و ادبيات دارند ، حتي در رسانه هاي صوتي و تصويري نيز توجه ويژه اي به اين موضوع مي شود.
وي سپس اظهار داشت: واقعيت اين است كه مردم ايران و عراق (به ويژه اقليم كردستان) به دليل جنگي كه حزب بعث در عراق به راه انداخت ، كمي فاصله گرفتند. اما رويدادهايي مانند Glavij يا جشنواره هاي فرهنگي ايران مي تواند مردم را در منطقه گرد هم آورد. برخي از كشورها كه به دليل وحدت منطقه موقعيت آنها به خطر مي افتد ، به دنبال خصومت با مردم منطقه هستند و براي اين كار برنامه ريزي مي كنند ، بنابراين ما سخت تلاش مي كنيم.
اين مترجم در ادامه به كتاب هاي منتشر شده توسط م Instituteسسه فرهنگي گلاويج كه بيش از 50٪ آنها از ايران بود ، اشاره كرد و اظهار داشت: در اين دوره از جشنواره ، حميدرضا نعيمي ، يكي از نويسندگان و كارگردانان مشهور ايراني ، سعيد قطبي زاده ، منتقد سينما ، ارسلان اميري ، تهيه كننده فيلم ، ليلا صبوحي ، نويسنده ، حسين لعلبري ، نويسنده و دبير جشنواره ادبيات مشهد ، مصطفي رجبي ، تهيه كننده و تدوينگر فيلم ، صديق تعريف ، خواننده و آهنگساز ، محمدرضا اصلاني ، منتقد ، رفيق حسيني ، شاعر ، علي عباسي ، نشانه شناس و استاد دانشگاه شهيد بهشتي ، شهاب دارابيان ، روزنامه نگار و شاعر ، احسان عبدي پور ، روزنامه نگار و مستندساز ، سينا جعفريه ناشر و نرگس مساوات ، نويسنده و مترجم.
مريوان حلبابايي در پايان گفت: در بيست و چهارمين دوره جشنواره ادبي “گلاويج” كه با شعار “سخنراني رفع ماسك” از 4 تا 6 خردادماه برگزار مي شود ، مراسم امضاي جلد اول كتاب ” آيا سفري در داستانهاي كردي وجود خواهد داشت »نوشته محمدرضا اصلاني. بودن.
انتهاي پيام
منبع: خبرگذاري ايواره
برگزاري جشنواره «گلاويژ» در سال فرهنگي ايران