حضور افراد غير متخصص در چرخه ساخت و ساز و عدم اشتغال مجري ذي صلاح باعث ايجاد واحدهاي مسكوني با كيفيت پايين با عمر مفيد كوتاه و نامشخص شده است. بنابراين اين امر به يكي از چالش هاي صنعت ساختمان تبديل شده است. به گزارش ايواره ، در دوره مديريت قبلي وزارت راه و شهرسازي …
منبع: خبرگذاري ايواره
احداث ساختمانهاي بيكيفيت ادامه دارد
احداث ساختمانهاي بيكيفيت ادامه دارد https://evarah.ir/2021/05/احداث-ساختمانهاي-بيكيفيت-ادامه-دارد/ ايواره Tue, 25 May 2021 21:09:35 0000 اجتماعي https://evarah.ir/2021/05/احداث-ساختمانهاي-بيكيفيت-ادامه-دارد/
حضور افراد غير متخصص در چرخه ساخت و ساز و عدم اشتغال مجري ذي صلاح باعث ايجاد واحدهاي مسكوني با كيفيت پايين با عمر مفيد كوتاه و نامشخص شده است. بنابراين اين امر به يكي از چالش هاي صنعت ساختمان تبديل شده است. به گزارش ايواره ، در دوره مديريت قبلي وزارت راه و شهرسازي …
منبع: خبرگذاري ايواره
احداث ساختمانهاي بيكيفيت ادامه دارد
حضور افراد غير متخصص در چرخه ساخت و ساز و عدم اشتغال مجري ذي صلاح باعث ايجاد واحدهاي مسكوني با كيفيت پايين با عمر مفيد كوتاه و نامشخص شده است. بنابراين اين امر به يكي از چالش هاي صنعت ساختمان تبديل شده است.
به گزارش ايواره ، در دوره مديريت قبلي وزارت راه و شهرسازي ، با تدوين آيين نامه اي تحت عنوان آيين نامه كنترل ساختمان ، اقداماتي براي حذف افراد غير متخصص از صنعت ساختمان انجام شد كه به گفته كارشناسان ، مانع سازنده از ادامه مثل قبل
وابستگي شديد درآمدهاي شهرداري به تعرفه هاي ساختماني باعث نوعي كاهش مديريت شهري با سرمايه گذاران شده است و در اين روند از تصويب و اجراي قوانيني كه باعث فرار سازندگان از ساخت و ساز مي شود ، جلوگيري مي كند. اين امر منجر به صرف پول و زمين براي پروانه هاي ساختماني شده است. با اين حال ، حذف سازندگان واجد شرايط و جاي خالي سايت هاي غير متخصص با عواقب منفي و جبران ناپذيري همراه است.
زمين لرزه اي به بزرگي 6.5 ريشتر 500،000 خانه را در تهران خراب كرد
احمد خرم ، رئيس سازمان نظام مهندسي عمران ، اوايل فروردين ماه امسال در مصاحبه با ايواره اظهار داشت: در صورت وقوع زمين لرزه اي به بزرگي 6.5 ريشتر يا بيشتر در تهران 500000 واحد مسكوني 100٪ تخريب خواهد شد و ما بيش از 1.5 ميليون قرباني خواهيم داشت. بنابراين ، ما بايد مسئله كيفيت ساختار را جدي بگيريم و حتماً از يك مجري ذي صلاح استفاده كنيم.
وي افزود: از طرف ديگر بايد به موضوع فروش امضا رسيدگي شود. تعداد افرادي كه امضاي رسمي و نظارت را به سازمان نظام مهندسي مي فروشند حدود پنج درصد است. ما معتقديم كه اين بايد به شدت نااميد شود. ما از يك برنامه دو ساله سعي كرده ايم از سال 1400 موضوع فروش امضا را جدي بگيريم. از وزير راه و شهرسازي مي خواهيم مجوز كار افرادي كه قانون را نقض مي كنند لغو شود. در حال حاضر مجازات بسيار سبكتر از جرم است و اين عدم تناسب باعث ارتكاب جرم بيشتر و بيشتر مي شود.
استفاده اجباري از يك سازنده واجد شرايط در ساخت و سازهاي شهري
طبق ماده 4 قانون نظام مهندسي مصوب 1374 ، در كليه ساخت و سازها بايد از افراد واجد شرايط استفاده شود. در سال 2004 ، آيين نامه اي براي اجراي ماده 33 توسط شوراي وزيران تصويب شد و علاوه بر تأكيد بر استفاده از خدمات سازندگان واجد شرايط ، يك شناسنامه فني نيز توسط اين سازندگان واجد شرايط تهيه شد.
در همين رابطه ، شهاب سعادت نژاد – رئيس اتحاديه سازندگان مسكن و ساختمان – درباره لزوم استفاده از سازندگان ذي صلاح در ساخت و ساز مي گويد: در سال 2008 ، اولين روش صدور پروانه ساخت با صلاحيت هاي واقعي و قانوني ، همان مجري است. ، توسط وزارت راه و شهرسازي ابلاغ شد. يك سري موانع و براي تسهيل صدور پروانه هاي ساختماني در سال 1389 ، روش دوم سازندگان واجد شرايط معرفي شد كه در سال هاي اخير تغييري نكرده و مبناي صدور پروانه اشتغال به افراد و شركت هاي ساختماني هنوز هم اين روش است.
تصميم دادگاه بهانه اي است براي شهرداري براي فرار از قانون مجري ذي صلاح
سعادت نژاد اظهار داشت: پس از آن ، در سال 1392 ، اجراي ماده 33 آيين نامه اجرايي مورد نياز شهرداري تهران و سيستم مهندسي اجرايي و درج نام مجري در پروانه هاي ساخت قرار گرفت و اين روند تا ارديبهشت 1394 ادامه داشت. تصميمي كه به مالك اجازه مي دهد مجريان مختلف را در زمان هاي مختلف بگيرد و باعث مي شود متأسفانه شهرداري ها اين راي را مجبور به استفاده از مجري ندانند و شرط داشتن نام مجري در پروانه هاي ساخت را حذف كنند.
رئيس اتحاديه سازندگان مسكن و ساختمان يادآور مي شود: بيشتر ساختمانها بدون مجري به كار خود ادامه مي دادند تا اينكه در سال 2016 انجمن سازندگان تهران تأسيس شد و با كمك سيستم مهندسي نياز به ثبت نام و داشتن سازنده واجد شرايط بود. ، بنابراين در سال 1396 سيستم ثبت و كنترل قراردادها در سازمان نظام مهندسي استان تهران ايجاد شد و در سال 1998 اين سيستم تكميل شد و بخشهاي ارائه گزارشات و ثبت اسناد لازم براي شناسايي فني اضافه شد و نياز به صدور شناسه فني در سال جاري براي كارهاي بيش از 2000 متر در تهران پيگيري جدي تر و كنترل عملكرد توليد كنندگان واجد شرايط نيز افزايش يافته است.
صدور شناسنامه فني الكترونيكي توسط سيستم توليدكنندگان
وي مي گويد: همچنين در سال 1399 ، صدور گواهينامه فني براي ساخت و سازهاي بالاي 1500 متر نيز الزام آور بود و در سپتامبر همان سال ، تفاهم نامه اي بين سازمان نظام مهندسي استان تهران و شهرداري و شوراي شهر امضا شد تا انجام شود. اجازه پروژه هاي فاقد صلاحيت هاي سازنده را نداد. “در پروژه گروه C و D و عدم آزادسازي كارهاي نهايي براي ساختمانهاي فاقد شناسنامه فني در تهران منعقد شد ، گرچه اين تفاهم نامه هنوز عملي نشده است و البته پيگيري هاي لازم براي پياده سازي اين مهم كه مي تواند كيفيت و ايمني را تضمين كند و باعث افزايش عمر مفيد ساختمان ها شود ، ساخت و ساز به گونه اي انجام شد كه در فوريه 2016 ، صدور شناسه فني الكترونيكي نيز توسط سيستم سازندگان در سيستم مهندسي استان تهران اجرا شد.
لزوم بررسي تصميمات مديران در زمينه ساخت و ساز
در همين حال ، ميركاظم سيد كاظمي ، بازرس انجمن سازندگان مسكن و ساختمان در تهران اظهار داشت: “با توجه به آشفتگي بازارهاي اقتصادي در چند سال گذشته و همچنين نياز مبرم كشور به مسكن و با توجه به اينكه ساخت و ساز صنعت در ايجاد اشتغال رتبه بالايي دارد. “اين بسيار زياد است كه نياز به بررسي تصميمات مديران در ساخت و سازهاي شهري براي جلوگيري از از دست دادن سرمايه و بهره وري در صنعت ساخت و ساز ضروري و اجتناب ناپذير به نظر مي رسد.
وي تأكيد مي كند كه طبق ماده 31 قانون اساسي ، “داشتن مسكن مناسب حق هر فرد و خانواده ايراني است: دولت موظف است با اعمال اين اصل اولويت نيازمندان ، به ويژه دهقانان و كارگران را فراهم كند.” مطابق با كاربرد اصل 31 قانون اساسي ، قانون مهندسي و كنترل عمران در سال 1374 تصويب شد و اكنون ، طبق اين قانون و آيين نامه آن ، مقررات ملي ساختمان در ساخت و سازهاي شهري شامل 22 موضوع ناشي از قانون است. در همه اين موارد ، موقعيت سازنده صالح از اهميت ويژه اي برخوردار است.
جايگاه سازندگان در صنعت ساختمان كاهش يافته است
سيد كاظمي ادامه مي دهد: “بنابراين ، با درك موقعيت خاص يك سازنده ذي صلاح ، مي فهميم كه تأكيد قانوني مكرر بر اين امر موجب حفظ سرمايه ملي و افزايش بهره وري در صنعت ساخت و ساز شهري مي شود ، اما متأسفانه در عمل ، جايگاه يك سازنده بسيار شايسته ناچيز است كه اين امر هجوم افراد غير ماهر به بازار ساخت و ساز را به دليل آشفتگي اقتصادي و تبديل مسكن به كالاي سرمايه اي به وجود آورده است.
سازنده با صلاحيت ، كليد خروج از بسياري از مشكلات مسكن است
بازرس انجمن سازندگان مسكن و ساختمان در تهران مي گويد: خسارات ناشي از استفاده نكردن از سازندگان واجد شرايط در همه مناطق بسيار جدي و بي شمار است ، از جمله خسارات جبران ناپذير به دارايي هاي ملي و اقتصادي ، خسارت به منظر شهري و ريخت شناسي. عمر بسيار كوتاه ساختمان ها در مقايسه با ساختمان هاي استاندارد ، آسيب هاي اجتماعي ناشي از كمبود مسكن استاندارد ، عدم مديريت بحران پس از بلاياي طبيعي مانند زلزله ، سيل و غيره
سيد كاظمي خاطرنشان كرد: يك سازنده ذي صلاح مي تواند كليد اصلي برون رفت از بسياري از مشكلات مسكن در ساخت و سازهاي شهري در كشور باشد ، بنابراين به دليل وجود قوانين بالادستي مناسب در منطقه و با اندكي تغيير در ديدگاه تصميم گيرندگان و مي تواند تصميمات عاقلانه اي اتخاذ كند اهميت ايجاد موقعيت سازندگان ذي صلاح افزايش رونق و بهره وري صنعت ساخت و ساز را حل كرده و مشكلات اصلي بخش مسكن را برطرف مي كند.
انتهاي پيام
منبع: خبرگذاري ايواره
احداث ساختمانهاي بيكيفيت ادامه دارد