ايواره / مازندران مدير عامل اتحاديه صنايع دامي مازندران نسبت به فاجعه قريب الوقوع در صنعت دام كشور هشدار داد و خواستار عزم جدي دولت براي حل آن شد. الهيار ولي زاده وندچالي در يك نشست خبري ، خشكسالي و كمبود مواد غذايي دام را چالش اصلي صنعت دام خواند و تصريح كرد: باغداران عشايري …
منبع: خبرگذاري ايواره
فاجعه ملي در انتظار صنعت دام كشور
فاجعه ملي در انتظار صنعت دام كشور https://evarah.ir/2021/07/فاجعه-ملي-در-انتظار-صنعت-دام-كشور/ ايواره Sun, 11 Jul 2021 12:14:50 0000 اقتصادي https://evarah.ir/2021/07/فاجعه-ملي-در-انتظار-صنعت-دام-كشور/
ايواره / مازندران مدير عامل اتحاديه صنايع دامي مازندران نسبت به فاجعه قريب الوقوع در صنعت دام كشور هشدار داد و خواستار عزم جدي دولت براي حل آن شد. الهيار ولي زاده وندچالي در يك نشست خبري ، خشكسالي و كمبود مواد غذايي دام را چالش اصلي صنعت دام خواند و تصريح كرد: باغداران عشايري …
منبع: خبرگذاري ايواره
فاجعه ملي در انتظار صنعت دام كشور
ايواره / مازندران مدير عامل اتحاديه صنايع دامي مازندران نسبت به فاجعه قريب الوقوع در صنعت دام كشور هشدار داد و خواستار عزم جدي دولت براي حل آن شد.
الهيار ولي زاده وندچالي در يك نشست خبري ، خشكسالي و كمبود مواد غذايي دام را چالش اصلي صنعت دام خواند و تصريح كرد: باغداران عشايري و سنتي با بيش از 75 ميليون راس دام سبك در كشور كه بيش از 50 ميليون رأس آنها توليدي است. دام آنها 70 درصد از توليد گوشت قرمز در كشور را تأمين مي كنند و اگر مشكلات كمبود خوراك دام حل نشود ، حداكثر 25 ميليون توليد كننده به كشتارگاه ها مي روند و اين يك فاجعه ملي است.
ولي زاده وندچالي با بيان اينكه اكنون بسياري از دامداران براي دام هاي خود در حراج هستند و قيمت گوسفند به 30 هزار دلار براي هر كيلوگرم كاهش يافته است ، تأكيد كرد: دام چاره اي جز اين ندارد ، در مراتع و مزارع علف وجود ندارد. همچنين به دليل چند برابر شدن قيمت ، كمياب مي شود و كشاورز مجبور است گاوهايي را كه بارور و باردار بودند با اين شرايط به كشتارگاه بفرستد.
وي ذبح دام هاي مولد را از بين بردن سرمايه ملي و فاجعه قريب الوقوع عنوان كرد و افزود: راه حل هاي موقت فعلي مانند اشباع بازار ، افزايش قيمت گوشت يا شير يا صادرات گوشت قرمز در واقع يك درمان نيست و يك تسكين است ، اين مشكل توليد زمان. “اگر توازني وجود نداشته باشد ، درخواست ما افزايش قيمت محصولات و علوفه نيست ، اين مشكل بايد در اصل حل شود.
مدير كل اتحاديه تعاوني هاي كشاورزي و عشايري صنعت دام استان مازندران در مورد مشكل ذخيره علوفه زمستاني با روند بعدي هشدار داد و تأكيد كرد: قيمت كاه براي 5 هزار دلار يك هشدار جدي است ، دام نياز به اين دارد سالي كه كشاورزان گندم به دنبال آن هستند كاه گندم نيز وجود داشت ، اگر برنامه بلندمدت مناسبي وجود نداشته باشد ، هم در اين دولت و هم در دولت بعدي ، البته در سال آينده با مشكلات جدي روبرو خواهيم شد.
ولي زاده وندچالي با اشاره به اينكه به دليل خشكسالي قيمت كاه گندم نسبت به گندم گران شده است ، هشدار داد: در حالي كه در كشور كمبود علوفه شديد وجود دارد ، بسياري از مزارع برنج در مازندران تحت كشت ثانويه قرار دارند. همان تلاشي كه براي توليد برنج با آبياري زياد انجام مي شود مي تواند صرف كشت ذرت و يونجه براي توليد علوفه شود كه باعث تقويت مزرعه و مصرف آب كمتر و عدم استفاده از سموم دفع آفات مي شود.
وي كاه برنج را يكي از بهترين خوراك هاي دام در صورت فرآوري و غني سازي مناسب دانست و گفت: سال ها قبل زمين هاي كشاورزي پس از اولين برداشت برنج چراي مي كردند زيرا با كاشت علوفه ، زمين ثروتمندتر و درو مي شد. سال آينده بهره وري بيشتري خواهد داشت ، اما توليد دوم برنج بيش از سود آن ضرر خواهد داشت.
رئيس اتحاديه صنعت دامپروري كشور با بيان اينكه مشكل فعلي توزيع نيست ، اما در نبود ارز و كمبود سهام ، تأكيد كرد: چرا توليدكننده نبايد از فروش محصول خود سود ببرد و در عوض كارگزار دلال ، سود را چند برابر كند بايد يك راه حل و برنامه ريزي براي اين مشكلات باشد.
اين فعال صنعت دامداري كه صاحب 1300 راس دام سبك توليد مثبتي است ، اظهار داشت: ما از همه ترفندها از جمله پرورش و اصلاح نژاد استفاده كرديم تا براي كشتن دامهاي مولد به مرحله فروش نرسيم ، اما فكر مي كنيم احتمال اقدام بيشتري ندارد.
وي مشكلات مربوط به بخش دارو و درمان حيوانات را يك فاجعه ديگر دانست و با بيان اينكه قيمت ها در اين منطقه هزار برابر شده است ، افزود: در سال هاي اخير بسياري از داروهاي بين انسان و دام مانند تب برفكي و مالاريا هستند در دسترس كشاورزان به طور رايگان. “اين زماني بود ، اما دولت ديگر هزينه اي براي اين بخش نمي كند ، اين بيماري ها بسيار خطرناك است و به تدريج اين بخش توليدي است كه دام ها را از بين مي برد و اين يك فاجعه ملي است.
ولي زاده وندچالي قيمت خريد و فروش يك دام سبك در كشورهاي عربي را بين 5 تا 10 ميليون دلار اعلام كرد و گفت: من به عنوان توليد كننده از صادرات خوشحال خواهم شد ، اما سرنوشت كشور و مصرف كننده اگر يك گوسفند؟ هزينه پذيرش با ارز آزاد بيش از 200000 دلار هزينه خواهد داشت ، بنابراين چرا اين پول را صرف بخش توليدي ، وجود رانت و مافيايي به دليل عدم نظارت صحيح نمي كنيد.
وي در بخش ديگري از اين گفتگو به كمبود صنايع تبديل غذا اشاره و خاطرنشان كرد: در كشورهاي پيشرفته حتي از هرس فضاي سبز و زباله هاي كشاورزي مطابق قرارداد براي تهيه غذاي حيوانات استفاده مي شود ، زيرا ارزش زباله هاي كشاورزي بيشتر ساخته شده است از جو يا كنسانتره ؛ در حقيقت ، دفع ميوه ها و سبزيجات در بخش كشاورزي مي تواند تأمين كننده مواد غذايي و مواد غذايي چوبي به كشور باشد.
مديرعامل اتحاديه صنايع دامي مازندران خروج گاو از جنگل را طرحي مردود دانست و افزود: اين پروژه سالها انجام مي شد و مشكلي پيش نمي آمد زيرا كشاورز هم كشاورز بود و هم جنگلبان اما با خروج كشاورزان ، قاچاق و برداشت چوب از جنگل ها گسترش يافته است.
ولي زاده وندچالي ، خشكسالي و كمبود علف در مراتع را سبب برگشت دام به مزارع و فروش براي كشتار عنوان و تصريح كرد: در روستاهاي استان مازندران 50 درصد مردم با دام زندگي مي كنند زيرا اگر درآمد ديگري نداشته باشند دام و گوسفند به كشتارگاه مي روند مشاغل دهقاني خراب شده و فاجعه جديدي از بيكاري و ورشكستگي در پيش است.
وي مشكلات دام سنتي را كه 70 درصد توليد كشور را به عهده دارند بسيار بيشتر از مشكلات دام صنعتي عنوان كرد و گفت: صنايع دامي را حفظ كنيد ؛ علاوه بر اين ، اين محصولات به طور فزاينده اي ارگانيك هستند ، اما كمتر به آنها توجه شده است و آنها به اجاره و روابط دسترسي ندارند.
رئيس اتحاديه صنعت دامپروري كشور هشدار داد كه اكنون بسياري از دام ها در مناطق بالادست حتي تا 20 هزار دلار براي هر كيلوگرم فروخته مي شود وي خاطرنشان كرد: دامداران نااميد هستند و گوشت آنقدر زياد شده است كه ديگر قصاب ها خريدار نيستند. اينها در واقع به صورت محلي توليد نمي شوند ، بلكه فشار هزينه هاي توليد هستند ، زيرا قيمت دام سبك از پنج سال پيش وجود داشته است و اين رقم در حدود 50،000 تا 60،000 تومان ثابت مانده است.
وندچالي با بيان اينكه دولت بايد در نظر بگيرد كه اگر يك محصول در كشور كالاي ديگري را از بين برد بايد بين آنها تعادل ايجاد كند ، تصريح كرد: در مازندران بيش از 2.5 ميليون راس دام سبك وجود دارد كه اگر قتل ها متوقف شود در غير اين صورت ، در يك سال ديگر ، اين تعداد به 1.5 ميليون نفر مي رسد.
وي در مورد سرمايه گذاري در صنعت پشم و مو در كشورهاي پيشرفته صحبت كرد و با انتقاد از اينكه اين محصول در كشور ارزشي ندارد ، گفت: اين مشكل توليد كننده نيست بلكه افرادي كه مسئوليت آن را بر عهده دارند و بايد برنامه ريزي كنند بايد پاسخگو باشند “” چگونه است كه حتي يك توليد كننده منسوجات تمايل به خريد خز و موي سبك را به صورت رايگان ندارد.
مديركل اتحاديه صنايع دامي مازندران در خصوص مباحث نظارت بر توزيع خوراك دام گفت: توزيع نهاده ها در اختيار معاون امور دام وزير است كه به تعاوني ها اختصاص يافته و آنها بين كشاورزان توزيع مي شود و است نه در اتحاديه ها. مسئول صنايع و معادن و نظارت بر امور دام در شهرها.
ولي زاده وندچالي احتمال شكسته شدن سيستم بازار را تقريباً غيرممكن توصيف كرد و افزود: اگر اتهامي در اين زمينه وجود داشته باشد اين امر عليه دستگاه دولتي است زيرا آنها به راحتي مي توانند آن را پيگيري و نظارت كنند. وقتي مسير دريافت در سيستم بازار مشخص شود ، گيرنده ، فرستنده و خريدار (كشاورز يا بازرگان) شناخته مي شوند ، بنابراين حتي يك گرم بار خارج از شبكه توزيع قابل توزيع نيست.
با اشاره به اينكه از طريق رديابي و نظارت بر سيستم مي توان فهميد كه آيا علوفه به دست كشاورز رسيده است؟ وي افزود: اين مسئوليت بر عهده دستگاه هايي مانند معاون امور دام ، صنعت و معدن شهرستان ها و حتي نهاد نظارتي معاون اطلاعات اقتصادي شهرستان است ؛ از آنجا كه محموله در كد منحصر به فرد و بر اساس كد انبار فروخته مي شود ، نقض در سيستم كاملاً واضح و قابل پيگيري است.
رئيس اتحاديه صنعت دام كشور از عدم صلاحيت قانوني اتحاديه ها در بحث نظارت خبر داد و افزود: لازم است دستگاه هاي متولي نظارت بر اتحاديه ها داشته باشند تا در صورت مشاهده از خريد و فروش آنها جلوگيري شود. و واسطه گري در بازار. صرف ارز دولتي.
انتهاي پيام
منبع: خبرگذاري ايواره
فاجعه ملي در انتظار صنعت دام كشور